16.04.2005 г., 22:33 ч.

Небесна любов 

  Поезия
1140 0 2

Какво от туй, че тук принадлежиш на друг?

Какво от туй, че днес съдбата ни е разделила?

Телата могат да не си принадлежат,

ала душите – кой ще ги разлъчи?

 

Аз знам ,че друг заспива редом с теб сега.

Аз знам, че чуждите ръце те галят.

Плътта ще изживее своя земен миг,

но чувствата – те няма да изтлеят.

 

Душите ни ще се отърсят от плътта

и от веригите на страстите–ненужно бреме

и като птици  литнали на свобода,

ще се отправят към небесните селения.

 

Там не смущавани от светска суета,

без страст и ревност ще се срещнем с тебе

и по изстрадания път на любовта

ще тръгнем заедно към звездните предели.

 

 

 

© Никола Берчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • отново 6!!!
  • Изстрадан е пътя на Любовта така е - остава само този звезден път като очакване, по който широтата така гостоприемно ни посреща, че няма как да не истанем - на бе БЪДЕМ в радост
    Хареса ми стиха ти Никола - много ми хареса
    Колко излишна, ненужна суета има в този свят, нали ...
Предложения
: ??:??