6.02.2007 г., 23:50 ч.

Небето би била душата ми 

  Поезия
618 0 16

Да бях и аз луна, и като нея луда
изпълнена над теб със светлина,
да бях, поне звезда красива,
а аз съм само влюбена жена...
Кога? И как? И кой ме е орисал,
да тичам срещу себе си без жал,
нима и дяволът ме е проклинал,
да нося своят свят товар?
Да бъда болка в тишината,
да бъда пепел след пожар,
ако  любов такава има,
аз неин образ съм в печал.
Да бяха облаци очите ми,
над теб обсипали звезди,
небето би била душата ми,
а слънцето във него, ще си ти...


© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??