11.05.2017 г., 13:45 ч.

Небожествено 

  Поезия » Друга
273 1 6

НЕБОЖЕСТВЕНО 
Р.Чакърова 

Аз съм винаги там, все съм там - накъдето погледнеш. 
От ръждиви капчуци сълзя и попивам в земята. 
Аз съм жълта монета в протритото джобче на беден. 
И съм глътката дъжд след убийствено-жаркото лято. 

Аз съм вечният грях, по ръцете ти впил се до черно. 
Огледало, което след седем години възкръсва. 
Аз съм дъх от тамян след молитва на някой неверник. 
Самодива, която в съня ти танцува на пръсти. 

Пожелай ме и вятърът сам ще довее звездите, 
за да може един уморен и "разкаян" поет 
да погледне с усмивка на дявола право в очите -
както аз съм усмихната в края на този куплет... 

Щом отново вали, ще се сбъдна в душата на птиче. 
И на Бог ще повярвам без църква и само веднъж. 
Ще целунеш крилете ми - както, когато обичаш... 
А от кръста ще падне студеното тяло на мъж... 

Лондон,  10/05/17'  23:43

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??