29.10.2014 г., 22:41 ч.

Неделите 

  Поезия » Любовна
515 0 2


Помниш ли? ...
Сякаш с теб векове ни делят...
Днес сърцата мълчат. Не признават.
Но Неделите, Боже, как само болят!
И как бавно и тъжно минават...
Още гледам Луната преди да заспя,
и тежат всички тайни в гърдитe.
И на листа бял пак всичко ще споделя.
После ще го заключа. В очите.


Помниш ли?...
Колко много откраднати мигове,
колко хиляди други пропуснати...
Колко истини, вплетени тъжно във стихове,
колко много лъжи върху устните...
И мечти, разпилени по морския вятър,
и целувки, и страст ненеситна...
Недоверие... Ревност... Сбогуване... Театър...
Всеки в своята бездна политна!


Помниш ли?...
Аз те помня! И всяка Неделя
ти възкръсваш под моята ръка.
Може би някой ден верен път ще намеря.
Дотогава - потъвам в нощта.
Ще разпръсна тъгата по вятъра тих,
ще отмине денят мълчаливо...
Любовта ще заключа в поредния стих.
Утре ден е за роли. Щастливи.



Павлина Соколова

'2012

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??