26.03.2019 г., 22:40 ч.

Неделна импресия 

  Поезия
336 2 4

Този град опустя. 
Неепично загива. 
Свети само мъгла 
електриково сива. 
Няма нищо отвън. 
Голи снимки на сгради.. 
Призраци в полусън
обикалят площадите. 
Само вопъл на студ. 
Вятър с клоните спори. 
Всеки втори е луд, 
а лудницата - затворена. 
Рай за градските врани - 
вотът им се дочува. 
По презумпция само
Този град съществува. 
В синкав утринен хлад
се е ширнал за мене 
старият булевард 
"Съединение". 
А слънчевото око 
е бучка в градските вени - 
ненужно по естество 
и несподелено.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??