19.09.2012 г., 16:21 ч.

Неделя 

  Поезия
404 0 0

През своботното ми време

за нищо не ми дреме.

Брат ми на леглото се е изтегнал

и за лаптопа ръце е протегнал.

 

Аз гледам за училище да понауча

или да измъкна на джипа ключа,

само и само да покарам,

най-вече от двора успешно да го изкарам.

 

Мама с метлата минава

и на всеки, който мине, му се скарва.

Гледа да е чисто,

но след котката става и петнисто.

 

Кучетата ни с други се разправят

и цялата махала разлайват.

Котките ни се боричкат,

а после в боклука се ровичкат.

 

Музика от телефона в ушите ми кънти,

а дядо около всички отново слухти.

Леля мрънка за нещо сладко,

но получи шамар от моя батко.

 

Донякъде забавно е да си дете,

посрещащо живота с разперени ръце.

В Неделя си е много сладко

да си с мама, татко, батко.

© Вики Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??