26.02.2019 г., 23:23 ч.

Недоизказаност 

  Поезия » Друга
431 0 1

Понякога сред разпилени мисли

закърпвам небесата

                  със надежда.

Като онази птица

с опърлени крила -

      трогната и извисена...

Да подскаже някак си

                         следите ми...

И онази изящна липса –

неподправена

от тъга.

 

И ще замлъкна тогава...

Ще замлъкна

от страх...

 

Студени са нощите там

в косите ми.

И как не искам дори и за ден,

да ме няма дори, нито за два -

да се скатая.

Като онази птица

загубила

посока.

 

Отново искам да летя

както преди -

да летя!

И да се събуждам

изгарящ от безсъние...

И без време!

 

26.02.2019

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих с чудесен финал!
    Поздрави!
    (Почувствах те... мое усещане..)
Предложения
: ??:??