24.01.2007 г., 2:23 ч.

НЕДОПИСАНИ ПЕСНИ 

  Поезия
642 0 8
                                    НЕДОПИСАНИ ПЕСНИ

  Самата смърт не е тъй страшна, 
  колкото страхът, че предстои.
  Замислиш ли се, може и да е прекрасна -
  спасява те от всичките беди.
  Заспиваш и не се събуждаш вече,
  сънувайки най-дългия си сън,
  така си мислят, но ти отгоре гледаш
  как твойте стихове все още се четат.
  Как твойте песни някой още пее
  и чак тогава ще склопиш очи
  за вечен отдих и за таз почивка,
  що дълго чакал си след толкоз бурни дни.
  Не се страхувай, недописаните песни
  след тебе някой друг ще продължи,
  затуй се казва, щом те няма вече -
  във мир и във покой почивай ти!
  А може би след хиляди години
  в поет пак да се преродиш!
  Сега почивай и събирай сили -
  след хиляди години ще твориш!

© Светлана Лажова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??