25.01.2012 г., 16:22 ч.

Негодна за обичане 

  Поезия » Друга
731 0 0

На любимата ми колежка

Тя е женствена, безскрупулно първична
и като молитва от мъртвец - недоизказана.
Тя е толкова негодна за обичане,
колкото удобна за омраза.

 

Тя е малко повече жена от всички,
татуирала върху зенúците си вятъра.
Черни са звездите като гарвани,
загнездили върху купола на Театъра.

 

Всеки ден преоблича душата си
и я търси сред хората. Дано я намери!
Животът ú тънък се мери във залези
и е особено таен като вечеря…

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??