Неискано не бързам, и те чакам.
Немислено е да поискаш мислено
и в своите мисли непоискани
се давя без да знам, умишлено.
Умишлено напразно не говоря,
макар да искам толкова неща немислени.
И неискано горчиво ще си мисля
за туй, що не стига ми немислено.
Немислено поисках невъзможното,
умишлено поисках теб и утрото,
ала разбрах – действам ли премислено,
неискано ще те загубя, теб и утрото...
© Elissa Hess Всички права запазени