13.05.2023 г., 22:59 ч.

Неизбежно 

  Поезия » Любовна
148 1 3

Ако те срещна нейде из възможното,

(съзнавайки, че неизбежно е)

тогава нека впървом да те сложа

във ъгъла на мойта нежност! 

Макар и там да е разхвърляно, 

аз знам, че ти ще избуиш 

и някога ако съм чупил кръстове, 

не Богу. Ти ще ми простиш! 

Какво, че съм се вричал в призраци?

Аз зная как ще те намеря. 

Удавих мъката в очите си, 

да мога само теб да гледам! 

И знай, че ако бъде речено, 

(а аз умея да предричам) 

изчакал съм дузина вечности, 

но точно теб ще наобичам! 

 

Стихопат. 

©Данаил Антонов 

13.05.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Неизбежното е възможно!
  • Гушкай я всеки ден! По 10 мин. (сек.) поне. ❤️
  • Поздравления!
    Чудесно написано!
Предложения
: ??:??