8.02.2013 г., 12:48 ч.

Неизмислена 

  Поезия
1355 0 11

 

Живей, живей, измислице Любов!

— Дамян Дамянов

 

Аз теб не бих могъл да те измисля.

Не се измисля туй, що пламенее

в дома ни, мила, който се намира

във "Сухата река" преди "Герена".

 

О, ти си по-реална от маджуна

по тази дограма от два квадрата,

която те обрамчва, Моя Лунна,

когато трепетливо ме изпращаш.

 

И как ли бих могъл да си представя

косата ти, ако не бях я вдишвал?

Милиони косми. Искам да ти кажа,

несресана все пак е по-красива.

 

Виж как ни гледат тези Кейт и Уилям

от скромното ни малко черно "Сони",

по всичко си личи, че ни завиждат.

Най-вече той. Халал му и корона!

 

Не бих могъл да те измисля, мила,

дори да исках. И защо да искам?

Благодаря на Господ, че те има!

Защото всичко Той го е измислил.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??