21.02.2020 г., 11:19 ч.

Неизвестен и непознат 

  Поезия » Философска, Гражданска
538 0 0

 Не изричай, моля, моето име!
 Аз искам неизвестен да остана.
 За мислите творили поздрави ме.
 Дерзай! Безславието не е драма.

 Безброй достойни хора са живели
 творили с мисли свои все добри
 и от създаденото други са поели
 за да го имаш незавършено - Нали?!

   .....................................................

 Аз вярвам - Вярваш ли си ти?
 Научи ли урока или се връщаш?
 Дали спокоен всред лъжи,
 живееш за да ги повръщаш?

 Щом си мислиш, че не става -
 то няма как и да се случи.
 Заради тебе кой ще настоява,
 та с твоите мисли да сполучи?!

 Абсурд ли? - Ти си го твориш!
 И онова, което другиму желаеш!
 Към сътвореното не ти вървиш,
 а то зад теб остава - Е, ли ще узнаеш!?

 Благодат, че можеш да откажеш.
 Една ръка на много да подадеш.
 От уважение да не накажеш.
 За богатствата воля да не спреш.

   .....................................................

 Не споменавай, моля, моето име!
 У мене щом си още непознат.
 За протокола Вакуум запиши ме
 и благодаря ти, че си осъзнат!

 Бъди тъй важен, както бях
 за себе си и хората до мен!
 Напускайки кажи си - Аз успях,
 добър на всеки да оставя спомен!

© Влади Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??