16.07.2009 г., 0:12 ч.

Нейният затвор 

  Поезия » Друга
435 0 2

Плен, затвор, стени от лед -
там мечтаеше за утрешния ден,
защитена, спокойна, но винаги предпазлива,
създаден бе от нея, защото е чуплива.

И точно в този ден, наивна и заслепена,
тя загърби тази преграда, въодушевена.

Студ, болка и малко тъга -
последствията от една голяма лъжа
и сега пак е там - самотна, но жива
в затвора, от нея избран,
с утехата, че поне за малко
беше щастлива
и този ден не беше пропилян. 

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??