Неистинска,
гротескно изкривена.
Далеч от всяка истина,
неутешимо озлобена.
Случайна,
незнайно как родила се,
със маска, а зад нея тайна,
жлъч зад гърба си сее.
Аз зная,
че в света край нас я има,
но как без образ аз да я позная
щом много хора носят нейно име?
Има я, тя живее
и хвърля много хора в гроба.
Цветето с отрова ще полее
или името ù да не е Злоба.
© Ваня Йорданова Всички права запазени