25.04.2013 г., 17:10 ч.

Нека да ревнува Тя 

  Поезия » Любовна
1054 0 0

Тази  нощ  ще  дойда  във  съня  ти,

ще  отключа  тежката  врата

да  ти  напомня,  че  аз  съм  Жената

от  спомените  за  младостта.

Косите  ще  развея  над  дъха  ти

босонога,  призрачна  като  луна,

а  ти  не  се  събуждай,  не  разваляй

магията  на  любовта.

Тихо  ще  приседна  до  леглото,

ще  целувам  твоите  очи,

а  ти  не  трепвай,  не  ги  отваряй,

а  само  във  съня  си  ми  се  усмихни.

 

Сутринта  ще  се  събудиш  отегчено  до  жена  ти

и  ще  се  усмихне  тя,

но  в  живота  ти  съм  другата,  която

разпалва  пламъците  на  страстта.

Поеми  си  глътка  въздух,

в  мислите  ти  ще  съм  през  деня,

а  довечера  ще  дойда  отново  във  съня  ти

и  нека  да  ревнува  Тя.

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??