27.05.2008 г., 22:41 ч.

Нека не бягаме 

  Поезия » Друга
515 0 2
Съгласи се, че
със бягство никой
проблем не е решил.

Нека да не бягаме, да не се инатим.
И двамата носим вина, разбери.
Най-лесното е
от проблемите да избягаме
и други за тях да виним,
с това нищо не решаваме,
само проблемите задълбочаваме.
А колко трудно е проблемите
правилно да формулираме,
никого да не обидим
и да бъдем разбрани.

И двамата инати сме големи.
И за надмощие се борим.
Аз над теб и ти над мен.
И лошо е, че никой не печели
и резултатите са налице.

Думи тежки, които не мислим,
си казваме тогава ние,
само и само, за да се нараним.
Обвиняваме се за много неща,
които можем да решим
като седнем, поговорим и обмислим.

И повярвай ми,
ако спрем да се инатим,
тогава решения за двама ни удачни
ще намерим ние.

© Десислав Сергеев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Отново пак се нараняваме,
    обиждаме,не си прощаваме,
    а колко малко трябва, за да сме щастливи
    не бива просто да сме горделиви.
    Това е последната част от мой стих.Мисля,че описва
    същите чувства.Поздравявам те.
  • Е,винаги по-силният отстъпва ... да се предадеш за любовта,според мен,не е слабост!
    Поздрав!
    П.П. И аз съм инат,трудно е за другия
Предложения
: ??:??