10.08.2015 г., 1:05 ч.

Немирник 

  Поезия » За деца
952 0 8

На голо облякъл шарена ризка,

летният вятър неспирно лудува.

Да поиграе със тебе ли иска

или на малко дете се преструва?

 

На сливата скочи, през клон се преметна

и зад зелените листи притихна.

Боси петички набързо просветват,

хитро поглежда, немирно усмихнат.

 

Разроши на зрялото жито косите,

ронено зрънце на птиче поднесе.

На златното слънце сплете лъчите -

забавен немирник Вятърко днес е.

 

Виж го, на тебе ръчичка подава,

сигурно иска да литнете двама.

Хайде, заспивай ти бързо тогава,

приказка чудна разказва ти мама.

 

 

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??