За да изгрее моето слънце,
за да засвети и мойта луна,
имам нужда от мъничко зрънце
да посееш в мойта душа.
Имам нужда от малко надежда.
Имам нужда от топли очи,
в които да се оглеждам,
за да пръсна свойте лъчи.
Имам нужда от мъничко огън.
Имам нужда от глътка вода.
И тогава наистина мога
да те стопля и да те родя.
Имам нужда да те погаля -
да се превърна в светъл кристал,
за да видиш като в огледало,
че си жив, че си истински. Цял.
© Миглена Цветкова Всички права запазени