26.10.2010 г., 20:16 ч.

Необуздаемо 

  Поезия » Любовна
748 0 1

Необуздаемо

 

Как да обяздя душата си,
за да не тегли към твоята?
Да я пришпоря така, че
да те прескочи, препускайки.


Бих я запратил с усмивка
в нямото Тъмно – дълбокото.
Дето ще може да стихне
от вибрирането ти – дивото.


Уви, всичко ни свързва.
Лък сякаш докосва ни
и един тон извлича
от две различни струни.


На какъв инструмент сме опънати?
Кой ни държи във ръката си?
Припевът ли е кръвта ни?
О, Мелодийо, сладка си!

© Иван Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??