11.08.2019 г., 23:45 ч.

Неосъществена среща с чакана гостенка (Музата) 

  Поезия » Хумористична
733 1 5

Кога я чакам, тя не пристига,
присънва ми се, че ми намига...
Затуй реших си да я поканя...
......
Търсих я, виках я, китка й китих,
вино й точих препълна кана,
курбан заколих, питка замесих,
месал постлах й да я нахраня.
Огън стъкмих й, да е на топло,
легло застлах й – да спи на меко,
свещи  запалих да й е светло -
до мрак  я  чакам, гост от далеко.
Вода й стоплих – да се измие,
с везана кърпа да се изтрие.
Като за булка надиплих риза,
терлици сплетох и тях курдисах.
Седнах...  и чакам, дано похлопа,
на вратника ми дано потропа...
По пътя  гледам да не премине
и дворите ми  да не подмине...
Пролайва куче, овца проблява,
сърп-месечинка в мед засиява
и както съм се на стол подпряла,
унесла съм се и съм заспала...
И сън сънувам - как някой хлипа,
за мене плаче и мене вика...
А куче лае на стръв и бясно,
а аз  си хъркам, насън промлясвам...
И много пъти "дежавю" става -
на крак ми дойде и...  отминава,
щото съм  порти здраво подпряла,
щото  дълбооко сън съм заспала...

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не ти трябва
    Муза
    всичко което трябва
    си написала тука.
  • Удавила се е в цяла кана с вино!
    😅!
    повече от чаша не ѝ се полага, че и тя дрегер няма!
  • Ех, този сън... колко неща пропускат заспалите... Даже и късмета си.
  • Като гледам, хич не те е подминала, а ти докато си спала, тя е писала, писала... teis! Сладурско
Предложения
: ??:??