21.05.2019 г., 12:29 ч.

Неотклонно 

  Поезия
186 1 0

НЕОТКЛОННО

 

Бих ли могла да разбера чувствата на младите?

Старая се да не правя безпочвени сравнения.

Известно е, че са различни мечтите, наградите

по пътя житейски на различните поколения.

 

Светът се променя бързо, трудно го следваме

ние, пътеките му стръмни вече извървели.

Пръти пред мечтите им не бива да поставяме!

Нашите сбъднати и несбъднати сме изживели.

 

Мъдростта ни натрупана, едва ли им е нужна.

Друго беше времето... заедно с нас ще отмре.

Различна е днес и чувствената цветна картина –

в мегабайтове, вихрено препускащи, диви коне.

 

Но течащата река на живота е дълговечна.

Кротка, или водопадна, все е от мъдра вода.

Любовта – неин извор, начало е безконечно.

По пътища стръмни неотклонно води света...

 

21 05 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??