24.01.2019 г., 22:42 ч.  

Непоръчано щастие или грях 

  Поезия » Любовна
443 2 5

"...Щастливец си, ако успее
сърцето ти да спре
разбито и вината своя
докрай то да съзре;
тогава греховете лесно
Христос ще  разбере..." 

 

"Балада за Редингската тъмница" 

Оскар Уайлд

Превод: Асен Тодоров

 

Изтънелите спомени близнаха

с пламък остър опушен таван.

И очите в очите изригнаха

от отдавна задрямал вулкан.

 

Раздвоените тръпки поеха

все надолу и спряха до там.

Със пресъхнали глътки отпиха

на сърцето от глухия срам.

 

А бокалът с виновно причастие

онемя като в църква от страх

и поръча си вино без щастие

да преглътне мечтания грях.

 

Натежали ръцете съблякоха

бяла риза за път нечертан.

И очите с очите потеглиха

с натоварен от чувства керван.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Гавраил! Благодаря, че споделяш това което си почувствал.
  • Докосна ме със своето откровение.Харесах стиха ти!
  • защото...всички сме Негово творение...Радвам се, че ви е докоснало. Благодаря Еси и Вили!
  • Как да постигнеш душевен мир, ако си щастлив с греха! Този стих е великолепен! Браво Краси!
  • Възхитена съм! Пак ще си го чета. Поздрави!
Предложения
: ??:??