21.11.2023 г., 5:56 ч.  

Непредвидимост 

  Поезия
166 0 0

Непредвидимост

 

План - планът в живота не строг да бъде трябва.

Човек е ловец на неизвестност.

Неизвестността е свежест.

Смел бъди - ако може да прескочиш на кръг друг в живота - достижение е това.

Защо пространството ил време да са едни и същи?

 

В живота вълшебство е нужно.

Нещо ново-друго, затова строг не бъди да гледаш все неща известни.

Новото пусни да влезе - в твоята душа.

Душата си пази, не давай я на никой.

Когато тежко ти е дръж - след малко другото ще се яви - не се предавай.

 

Не бъди добър към онези хора що духът, ил душа, да вземат искат.

Просто се пази, когато ти е тежко, не весели се, а замълчи - ил просто пей - съхрани си капчицата дух що имаш.

Да излезеш трябва от тази дефицитна дупка.

Енергията е основа на вдъхновението, на радостта.

Пази я и - геройски увеличавай.

 

Сегашното добро що сили те, утре ще изчерпи потенциала свой.

Разполагай с много средства - източници на енергия.

В това лошо що считаш - там е (често пъти) твоята сила.

Във водата студена, що тяло обливаш.

В гладуването кратко, тренировка и дух то ще ти даде.

 

Неизвестността почитай - гледай как стоят нещата и използвай техните възможности.

И от ритмите добри, ежедневни, ежегодни - изключения има.

Приеми тез наложени разходки.

Не пил си днес кафе - какво лошо е това?

Ще пиеш утре.

 

Картините на Пикасо все едно неистински са.

А защо ги хората почитат.

Защото врата са към неизвестността.

Карат хората да мислят.

 

А да има кравата трева за преживяне - не е ли щастие това.

 

И щастието най-голямо не е щастие истинско.

Само мисълта, че има други светове, има друго щастие, до което кръговете наши "щастливи" не допускат ни - тази мисъл да ни възбуди, да ни разтревожи - това е нещо странно и велико - прилив на духа.

Нов дух - на ново, зараждащо се щастие.

Не си се обливал със студена вода - облееш се - крачка е това в нова красота.

Мухоморката си смятал за отровна гъба, а после разбереш, че тя свежест-радост рядка ти предлага - какво е това - щастие ново, и нов свят.

 

За Велес не си чувал, а сега чуеш.

Картина нова на "Пикасо" е Велес.

Слава на Велес.

И картина пак на "Пикасо" е Лесничея.

На Лесничея слава.

 

От неизвестността не се отказвай.

Ново щастие за човека винаги е нужно.

На "Пикасо" картина нова.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??