8.05.2007 г., 15:35 ч.

Непреходни 

  Поезия
444 0 5

Нескончаеми сме! Времето ни пази.
Преповтаря ни във нашите деца.
Все в едни същи локви газим, газим,
оковани в безпределна свобода!
Пренаселени сме! От самите нас си.
Убедени в припознати чудеса!
А животите ни - купчина от драски 
по платното  на космичната дъга!
Пристрастени сме! Животът ни опива.
Прелъстени мигове бележат ни плътта.
Всяка мъдрост непремерена изстива
върху тънкия епител на страстта!
И божествени сме. Колкото греховни!
Вярата съгражда ни слънца!
Всички мигове в безкрая са преломни!
Но непреходни са нашите деца!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??