13.07.2008 г., 10:38 ч.

Непрежалено 

  Поезия » Любовна
481 0 12
А беше само връх от непокорните...
Отдолу бИло мълчешком притихва.

Незнайно как си въздух ненамерен,
а уж нехайно, земно ми нашепваш.
Уж беше само влюбване и нищо друго,
и ударите от любов измислени,
цигулката провлачена... и  пръстена,
как, как да зачертая лятото в душите ни?
... И нищото, и влюбването не изчезват,
и нощите от святкащи светулки,
усмивката и светлината на Луната,
а птици непокорно пак летят, летят.

Отдолу болката се вля в несвяст с тъгата,
като не бил, прежален миг от вечен бяг.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??