8.03.2018 г., 14:16 ч.

Неприказно за двама 

  Поезия » Любовна
594 0 4

 

Животът не е приказка,

от мъка често хлябът ни горчи.

Стои, не мръдва тиквата,

а феята изпуснах от очи.

 

Но шанс не дава времето

за сълзи, драми, ни за суета.

Сами да яхнем стремето

на своята изменчива съдба.

 

Ти посвири с китарата,

а аз пък боб за двама ще сваря.

А любовта ни, старата,

да проговори вместо нас в нощта.

 

И тихичко да помълчим -

виж, греят горе ярко пак звезди.

Почти е приказка на Грим,

луната даже повече блести...

 

Животът не е приказка,

но нека я напишем с теб сами -

с едно начало приказно,

което двамата ще сътворим.

 

© Цвети Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??