30.06.2015 г., 13:19 ч.

Непроведен разговор 

  Поезия » Любовна
433 0 2

Непроведен разговор

 

Как си? Спиш ли? Разкажи!

Как прекара днес деня?

Над какви ли висини

днес духът ти прелетя?

 

И изкопчи ли сама

между минутите пазар

същността от вечността,

хвърлила съдбовния си зар.

 

Улиците разклони ли,

дето тътреше сама

след моите усмивки мили

твойта самота.

 

Усмихна ли се, без да искаш

на непредвидените мисли,

дочу ли болката как плиска

вълни от божията промисъл.

 

Разхожда ли се сам-сама

във моята любов голяма,

хванала се под ръка

с ежедневната измама.

 

Там не бях ли аз?

Или ме забрави?

Телефонът – пълен пас.

 

Нещо се забави.

 

botyo

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Разхожда ли се сам-сама
    във моята любов голяча,
    хвана ли се под ръка
    с ежедневната измама?"
    Много пряма и искрена творба - хареса ми."
    Поздрав, Бойко и хубав ден.
  • !
    Поздрав, Бойко!
Предложения
: ??:??