30.09.2007 г., 12:27 ч.

Нептун 

  Поезия
820 0 5
Появи се в живота ми с летния бриз
и донесе в ръцете си цяла вселена,
като морския бог всемогъщ и красив,
излекува душата ми смъртно ранена.

Във очите ти светеше синьо море,
и потънах във тяхната тиха безбрежност,
пожелах си простор, а ми даде небе,
демонична любов и ангелска нежност.

Ти беше бушуваща дива вълна
и твойта прегръдка дори ме погуби,
но знам, че не може във смъртна жена,
морския бог във мен да се влюби.

Аз съм виновна, че се влюбих в стихия,
в истинско бедствие, буря, тайфун...
Колко път извървях докато те открия,
но не мога да имам любовта на Нептун...

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??