4.01.2024 г., 20:10 ч.

Неравноделно 

  Поезия
101 1 2

 

Сутрин рано ти ме будиш от  пожара на таблета си.

През деня се чудом чудя  с  колорита в тоалета ти.

Кожата ти - кадифе из протритите ми длани.

Устните ти - с вкус на дивото кафе зряло из далечните савани.

Снагата - катедрала за молитва и разтуха.

Веселото ти сърце - плахо като на кошута.

Всеки ден се Богу моля да съм  твоето ниво.

Не обичам с теб да споря, без да знам и аз защо.

С теб деня е светлина. Няма ли те - сякаш е последен.

Ти си рая. Огнена геена. Вечната Жена.

Аз без теб съм никому потребен.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??