1.11.2009 г., 17:34 ч.

Несбъдната мечта 

  Поезия » Друга
577 0 1

В идея още крехка

надежда се заражда

и нежна сладка тръпка

нова страст подклажда.

 

Душа потъва във копнеж

по дни очаквани, омайни,

радост нова в порив свеж

дарява спомени незнайни.

 

Бъдещ миг прекрасен

за секунда оживява,

блян чаровен и неясен

смисъл нов придава.

 

Ала рухва изведнъж,

потъва във забрава,

като кратък летен дъжд,

следа от който не остава.

 

Мечта подлa, но красива

в миг изчезва ненадейно

и пак реалност сива

след щастие неземно.

 

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??