8.08.2015 г., 11:14 ч.

Нещо лично 

  Поезия » Любовна
459 0 0

Всеки поглед и докосване парят, 

устните търсят се жадно,

но никога не ще се заварят - 

загубени са безвъзвратно.

 

Знаеш, не ми е безразлично

и над мен имаш власт.

С други сме, но е различно,

с теб въздухът ухае на страст.

 

Но ще запазим своята човечност 

и ще се прибираме при тях.

Сякаш познавам те цяла вечност,

въпреки че дълго не те видях.

 

За теб написах най-красивите неща,

ти си вдъхновение за мене.

Няма нищо по-тъжно от това,

да срещнеш Правилния в грешно време...

 

Ако видите, скъпи читатели,

как гледаме се само,

малко повече от "просто приятели" - 

толкова жадно, толкова замечтано...

 

Сякаш сега ще се целунем, 

но никой не смее.

Копнежът е неописуем,

с него ще живеем...

 

Приятелите не докосват както ти,

не прегръщат, не обичат така...

Но ние приятели не сме, нали?

Винаги ще бъдем повече от това...

 

И ще търсим познатите ръце,

ще търсим познатия глас.

За радост или не,

няма да свърши обичта между нас...

 

Чувства и гордост преглъщаме

само да се видим. 

Колкото и да се прегръщаме,

няма никога да се наситим.

 

Мига за да запомним, затваряме очи.

Трябва да се пуснем вече.

Колкото и да боли,

сме близо, а всъщност толкова далече...

 

Ти имаш твоя път, аз - своя,

но те един и същ не са.

Ти няма да си мой, аз няма да съм твоя,

колкото и да не мога да го понеса...  

© Диляна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??