15.10.2017 г., 14:38 ч.

Нещо символично. 

  Поезия » Свободен стих
320 2 4

Днеска ми е нещо грешно.

Чужди булки ми се заобичаха.

Нещо символично ми се иска.
 

Ще запаля даже свещи.

Не съм ги палил още от годежа .

Ревниво пазех ги за нова среща.

 

Пазя още чашите от сватбата

Когато пихме вино със ръце кръстосани.

В шкафа също имам рокля гардеробна.

И чаршафа скъсан пазя от бурните ни нощи.

омазан със червило. Все едно че, беше снощи.

 

Пазя и букета сватбен, вече станал на хербарий.

Пазя го ..папагалите на него кацат.

 

Помня също изневерите

И скандалите безсмислени.

Помня и плацебото което ни обричаше.

..........

 

Сега съм сам под мигащата лампа

във бараката на самотата отново търся

ЛЮБОВТА.

 

Търся нещо символично

Без грим и червило...

Търся нещо истинско.

 

Защото още искам си я болката на любовта  

Без нея навярно скоро ще умра.

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих, Манчев, с финал, който ме замисли. Нали знаеш, че любовта е като сянка и колкото повече бягаш от нея, толкова повече те гони и обратното. Успех!
  • Хубавите неща бавно стават,Христо!Имаш цялото време на света!Поздрави!
  • Благодаря Хари.. ще поработя по нашия съвместен проект приятелю.. но когато мога.. ..Искам да го направя красиво .. трябва ми малко време.. за мен е чест Хари.. ще го направя..Братец..само ми дай малко време
  • Дано го намериш,Христо!Хубав стих,замислящ!Поздрави!
Предложения
: ??:??