на Д.
Дори и облак мога да пленя
със своята дискретна елегантност.
Или внезапно да взривя деня
със фойерверк от искрена галантност.
Най-лесно очаровам всеки дъжд
с усмивка ту загадъчна, ту дива.
А той с безсрамността на влюбен мъж
ме милва с водни пръсти закачливо.
Загръща ме нощта с невидим шал.
По хубост иска с мене да се мери.
Прикрива малко завист и печал
зад думи носталгично-лицемерни.
И по-възторжена съм от звезда.
От вятъра по-гъвкава и дръзка.
От мен тревата взема резеда,
а пък морето – волните си пръски.
Усмихва ми се ласкаво деня.
А лятото ми шепне : " Ти сияеш!"
Аз всеки мога лесно да пленя...
но искам само ти да ме желаеш.
© Нина Чилиянска Всички права запазени