14.03.2020 г., 11:49 ч.

Нестинарка... 2 

  Поезия » Любовна
442 1 0

 

Нестинарка... 2

                              на Теб...

                                       Аз

 

Стори́ душата ми на нестинарска жар

и после там танцувай обладана –

на Огъня от ритуалния пожар –

на мистиката в синкавия пламък!...

 

Танцувай ти разтърсвана във транс,

танцумай върху въглените живи,

но не изпускай огненият шанс:

да изживеем всеки миг щастливи!...

 

Разпалвай диво огънят  свещен,

решиш ли направи и мен на пепел –

не мога нищо да ти дам освен,

ей този Огън, който съм понесъл!...

 

Но ти танцувай с огнени нозе

от мен е Огънят, а Танцът  е от тебе –

душата ми каквото трябва взе

от тайнството на Ритуалът ти вълшебен!...

 

14.03.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??