8.08.2017 г., 1:44 ч.

Нестинарка 

  Поезия » Гражданска
640 0 0

           Нестинарка

 

Парят ходилата от жарта

и искри се гонят в тъмнината.

Болката умира във страстта,

ражда се любов във светлината.

 

В ритъм луд краката се преплитат

Сенките се гонят във нощта.

Хиляди слънца в небето литват

сътворени с танц от пепелта.

 

Орисници, призраци безплътни

се редят във дяволско хоро.

Самодиви тичат там, по пътя

и със смях прогонват всяко зло!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??