Не смеят вече е птиците
да кацат по жиците...
И затуй вече се взема данък, човече.
Затова по дърветата и гнездата
изчезнаха вече... Или по-точно,
децата наши ги няма вече.
Дори и за здравето плащаш си сухото.
Да не говорим, че зимата вече дойде.
И гората от страх се тресе.
Мургаво време точи балтиите!?
На народа не му стигат силите
да се бори за правда, щом няма пари!?
Как да се купи дървета държавни
за топло, уви. А на крадливите казва
кради бе, кради.
После се сърдим и цупим дори,
че ни мачкат и бият... Били са зли.
Кой и виновен... Май ние, нали!?
© Ангел Всички права запазени