Стигам Сливен по обяд.
При Трапоклово пък – КАТ –
скрит зад храстите буркан!
"Споко! Карал съм едвам!"
Щраква камерка и... ха,
превишил сте скоростта!
Снимка. Електронен фиш.
Трябва глоба да платиш!
Брат ми, също с моя джип,
(тук обаче липсва клип!)
в Пловдив, във Капана, той
спрял на някакъв завой.
Но понеже е тежкар,
"кацнал" върху тротоар!
И след месец: оппааа – фиш!
Собственик си! Ще платиш!
Тате с другата кола,
също моя при това,
карал си по магистралата –
дето на вълни е цялата –
ударно подавал газ,
та по нея до Бургас
стигнал бързо! Ама, виж...
вчера пак получих фиш:
плащай сто и петдесе!
Ама, хайде стига, бе!
Нужен вече е обрат –
сякаш спонсор съм на КАТ!
С моя Мерцедес пък мама
бе участник в нова драма!
В Лозенец ми тя гостуваше
и редовно пазаруваше.
И съвсем по протокола
често ходеше до МОЛ-а.
Ненадейно в "Синя зона"...
(леко повишавам тона!)
слага й "Мобилност" скоба!
А за мен – поредна глоба!
Фиш след фиш! Не фиш, а срам!
Пък без превод – по-голям!
На английски чуваш "фиш"
в ресторант ... и се потиш!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени