14.11.2020 г., 7:22 ч.

Неудобен. 

  Поезия » Любовна
622 5 7

Аз не ще бъда твое начало.

Вярваш само в копнежи по минало.

И във времето тъй овехтяло,

дето всички са чувства, изстинали...

Аз съм трън във петата. Камъче.

Неудобен. Като тясна обувка.

Вечно крайно съм недостатъчен.

И в очите ти, вероятно глупав.

Аз съм нищо и никой за губене.

Заместител. И второ качество.

Повелител на влюбени думи,

без за тебе любов да значат...

Аз не ще бъда твое начало.

Няма как да е този начина! 

Щом любов тук е нявга живяла,

просто трябва да я изплачеш...

 

Стихопат.

Danny Diester

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??