Противниците на войните пак мълчат
за всичко ставащо извън Украйна...
Или ракети другаде да не летят?
Или са теглили на другите конфликти майна?...
Или не е... да кажеме, политкоректно?
А може би там хора не умират?...
А интереси чужди мълчешком, минетно,
дали не пазят - длъжен съм да питам!
А инак лаят в унисон с агитката,
която режисира англо-диригент -
През океан живеещ, му пише във визитката,
и плаща акуратно по някой дребен цент...
Така ли е, не е ли, отвръща ми мълчание,
и нищо по въпроса, да кажеме, за Газа...
Не ги ли трогва там човешкото страдание?
Къде са им творбите пропити със омраза?...
Да, точно нея, точно, във думите визирам -
То има ли и друго? Излишен въпросителен!
Послание за мир във моя стих избирам -
Земята е на всички - тук слагам удивителен!
***
Войната трябваше отдавна, като динозавър,
да е останала зад нас по този път
по който хората вървим, но съжалявам,
не е надраснал себе си човекът сеещ смърт.
И продължава брат си да убива,
да изнасилва собствените си деца -
А можеше реалността да е красива,
ако избрал бе пътят свят на Любовта...
Изглежда той е вечната химера,
по-лесно ни е в сенките да сме.
И все пак лъч надежда ще намеря
в очите чисти на едно дете!...
07.10.2024.
© Георги Каменов Всички права запазени