Времето ни изхвърля
като риби на сухо
или корабчета,
зависи
какво можем да дишаме.
Пътниците ще слязат,
морето ще ни напусне.
Като форма
не сме нищо повече от бутилки.
Платната ще се набръчкат
и вятърът ще ги свие,
самички ще бъдем
в почернялата суша.
Сияние в мрака, сияние на вестител.
Вече не искам да бъда послушна.
© Йоана Всички права запазени