1.10.2009 г., 20:52 ч.

Невинен демон 

  Поезия
551 0 3

НЕВИНЕН ДЕМОН

 

Слънчев лъч! Душа невинна!

Спокойствие! Неземна красота!

Детски блясък, в погледа дълбинен!

Запомнящ аромат на чистота!

 

Прикотква те! Приканва те! Прегърне!

С топлия уют на щедростта!

Но щом за малко се обърнеш!

В Демон се превръща Тя!

 

В нейната дълбинност и безкрайност!

В детското невинно сърчице!

Изпаднал в плен на нейната омайност!

Ръка дадеш... Тя цял те изяде!

 

И знам ли...

С тази странна нотка...

Демонично гледа те в очи!

Мъркаща, гальовна,  като котка!

Убива в тебе ВСИЧКО - Блян, Мечти...

 

Убива те, със думи, със постъпки!

Тъй както се усмихва Тя!

Изпива те на малки глътки...

С директност, с такт - Без суета!

 

© Десислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за одобрението! Радвам се, че ви е харесало. Много от давна не бях писала абсолютно нищо и се притесних, че губя дар слово.... но благодаря Ви Милички, надявам се, че има още хляб в мен..а и сега има муза на поезията около мен...
  • Страхотно е! Шестичка и от мен!!
  • сладко.. много ми хареса... 66 =)
Предложения
: ??:??