2.10.2007 г., 14:58 ч.

Невинни 

  Поезия
696 0 7
Под жарките лъчи на злобно слънце
примрели от умора припълзяват
със ужас във очите вледеняващ...
Сковани в безнадежност -
отминават
и няма да се върнат пак...

Родината, Родината откраднаха -
Отвлякоха душите ни:
живота ни ограбиха;
Мечтите ни попариха -
разкъсаха сърцата ни.
Децата ни отровиха,
Родината ни в кланица превърнаха,
реките кървави потекоха...

Невинни жертви на петрола,
преследвани, прокудени, изтребени  - милиони -
бащи и майки, деца и старци...
  


Посвещава се на 1.2 милиона избити от агресора иракчани

© Велин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??