29.09.2018 г., 1:25 ч.

Невинност 

  Поезия
510 0 2

Капчици по кожата танцуват,
светещи по непорочна плът.
Устни жадни ги целуват,
пият страст и дирят път…

 

Коси събират прах по пода,
цвете лунно в тях искри.
Пиля къдрици зла изгода -
ад разтвори се, гори…

 

Душа на ангелика плаче,
Бог я гали със миро́,.
Нощ насън окови влачи,
ала буди се добро

 

в свян момински да разцъфне,
в мида бисер да роди,
в дявол нишка да прекъсне
с бяг на изворни води…

 

Танцът - нощ едва сияе
с ангел зло да победи.
В изворните капки Раят
бял и чист се прероди…

 

25.09.2018 г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??