15.07.2016 г., 22:20 ч.

Неволни трели 

  Поезия » Любовна
450 3 17

 

Неволни трели

 

 

Ще грейне сводът тъй лъчист,

пак в златисто ще задиша.

Ще взема малък къс от лист

"Ела!" просто ще напиша.

 

Ще дойде тук Южняка луд,

моя зов ще ти довее.

Не искам вече мрак и студ,

порив нов над мен се рее.

 

Ако злата ми неволя

затрупа пътя ти към мен...

А страстта ти, как се моля,

затлее с всеки идващ ден...

 

Тогава с ярост безполезна

в миг света ще заридае.

А пък аз... дали да дръзна...

или да умра... кой знае...

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??