Магията на незапомненото щастие
откъсва се като черупката на мида
и стапя сляпото мълчание,
както сълзата разтопява книга.
Една сълза самотна във дъжда
всред хилядите капки се е скрила
и чака да я прибере съня,
да си отиде както се е появила.
А аз се скитам и вали дъжда,
и ме обвива бавно в тъмнината.
Светът е тих и плаче затова,
че нечия душа изчезва в мрака.
Магията на непостигнатото щастие
затваря се като черупката на мида.
И толкова години на мълчание
побрани са в една сълза и си отиват.
© Деян Иванов Всички права запазени
Прости ми, че чак сега се върнах и прочетох какво си написала.
Наистина ме разтърси! Ще го прочета още няколко пъти, за да го усетя още по-добре.
Няколко седмици нямах какво да пиша и не влизах в сайта. За малко да пропусна тези красиви стихове, които си написала.
Благодаря още веднъж!