18.06.2024 г., 17:35 ч.

Незасъхнала следа 

  Поезия
135 0 2

Ръцете помнят всяка топлина,

докосвала свенливата им кожа
и всяка незасъхнала следа 
от кървавото острие на ножа.

 

В постелята на звездните мечти
сатенените пориви докосват 
и знаят, че съдбата се върти
към висини, които омагьосват.

 

Ръцете търсят сила на войник
и нежност на невинна хубавица.
Не ще прегърнат залеза безлик
и няма да посегнат на девица.

 

Ръцете помнят всяка свобода,
която ги издигала високо,
талазите на мътната река,
която ги е давила в дълбоко.

 

Ръцете вярват в честния юмрук,
от който се раздава правотата
и знаят, че не може никой друг
да промени завета на съдбата.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??