18.12.2012 г., 14:55 ч.

Ние,актьорите 

  Поезия » Гражданска
471 0 2

 

Ние, актьорите

 

Кой вярвал е, че приказката свършва?

А фабулата й така сме фантазирали,

така сме плели искано-неискано!

Така сме вярвали в красивото... !

Как бързахме - да стигнем Тива,

преди да дойдат Лабдакидите,

преди да се изпречи Сфинкса... 

Откъснал хитроумният поет нарочно

последните глави със хепиенда,

света порочен станал неузнат,

а непорочното зачатие

се върнало назад

до Първото пришествие.

 

В гримьорните се пудрим още

с брашнена плява и бравурен плам -

измислиците прекрояваме

и врявата,

и  вярата,

и Шекспир...

Цитираме Джон Дън!

 

Актьорство е

да сричаш чужди драми,

човешко е

да страдаш от измамата

на дамата Шарлот (Бронте).

 

Самички вече. Имаме импресии

и текстове от житието:

геройски  ще захванем да се ежим.

Дано не се изрони амалгамата

и като рицарите на турнир –

еднопосочно да летим

към профила си

в огледалото.

 

Сега се уча да импровизирам

и кацнала сама на жица,

лепя от мъка тежки многостишия,

които

би изпяла кукувица.

Не знам дали е амплоа

да грачиш гадно

между света

и

другите старлетки,

но с малко кал

и дозичка двуличие

играя врана

вместо мажоретка.

 

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... прекрояваме битието според потребностите и очакванията си, а всичко е такова, каквото сами си сътворим!

    Хубаво е!
  • Много ми хареса!!!
Предложения
: ??:??