Ние, хората нормални,
произлизаме - по Дарвин, -
от цветя и от тревички,
и от мили пойни птички.
От лимони и от шипки,
от красиви златни рибки.
От банани, от кратунки,
и от весели маймунки!
Нито лъжем, ни крадем!
За приятел сме готови
и живота да дадем!
Политиците, обаче,
нямат съвест, ни морал -
бог от кал ги е създал!
© Ангел Чортов Всички права запазени