28.10.2021 г., 17:19 ч.

Ние скорпионите 

  Поезия » Друга
344 0 3

Ние сме нежни, раними души,

много сме кротки и много мълчим.

Ние сме огън, който гори,

ние сме гълъб, който кръжи.

 

Ние сме песен, която се лее,

ние сме вятър, който шепти. 

Много спокойни, лесно живеем,

всичко за нас се яде и лети.

 

Много сърдечни и много добри,

път, ще направим на мравка дори.

Да сме наивни? Не! Не мисли!

Нас не настъпвай, че после боли!

 

Колкото галим - толкова хапем.

Думите с нас ти си мери!

Слон, ще те гази! Първо мисли!

Никой и нищо не ще те спаси!

 

Ние сме сладки, вкусни бонбони,

в сънища пеем, в небето се реем.

Ние сме горди докрай скорпиони,

да бъдем Човеци най - го умеем!

 

28.10.2021г.

Пловдив 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Атанас, Паленка, Зигфрид, Ивайло!
  • Харесвам Скорпиони. Много, много ги харесвам. Една от най-яките зодии! 😍 Готин стих!
    Пепиии 🤣🤣🤣
  • Стихотворението действително ми допадна. Особено финалът "Ние сме горди докрай скорпиони, да бъдем Човеци най - го умеем!" Браво!
Предложения
: ??:??